top of page
  • Foto van schrijverClaudia Maser

Snelle feestdagen

Sinterklaas was snel uitgezwaaid en zakken vol kruidnoten hadden plaatsgemaakt voor lachende kerstmannen en idyllische sneeuwlandschappen. Gekleurde lampjes en raamdecoraties versierden de straten. Velen bereidden zich voor op de kerst met creatieve kerstkransen, cadeaus en dennenbomen in allerlei kleuren.

We negeerden de regen en dachten alvast aan de mensen met wie we een lekker hertenbiefstukje, een gemarineerde zalm of courgetteballetjes zouden eten. Allemaal strak in het pak, de haren in de krul en de nagels gelakt.

Als dessert was er romige ijstaart met chocoladevulling en de cranberry's verdwenen, zoals ieder jaar, onaangeraakt in de vuilnisbak.

Met een voldaan gevoel blikken we een kort moment terug. Er is geen tijd voor een lange reflectie, want na de kerstdrukte komt alweer de gehaaste voorbereiding op oud en nieuw.

De oliebollen zijn besteld, want je wil die stank niet dagenlang in je huis hebben. Staat er genoeg wijn in de kelder? Keuzestress giert door de woonkamers. Wat gaan we op tv kijken? Halen we vuurwerk of mag dat tegenwoordig niet meer? Wie doet eigenlijk de nieuwjaarsconference of gaan we naar dat themafeest waar we met honderd man naar een oude klok kijken? 

Wanneer we op 1 januari volgepropt en met het zweet tussen de bilnaad op de bank zakken, zijn we blij dat het voorbij is en worden alle ballen, ongebruikte knalerwten en lichtjes weer vliegensvlug in een doos gepropt. Al na een paar rusteloze weken begint het verlangen naar carnaval en Pasen. We zijn klaar met de winter. Die sneeuw vertikt het, schaatsen zit er niet meer in, dus kijken we reikhalzend uit naar een polonaise bij café 't Hoekske en de eerste krokussen. Nu we het daar toch over hebben, kunnen we ook al vast de zomervakantie boeken. We hebben geen tijd om te bedenken waar we al geweest zijn, maar misschien is er een mooie vroegboekkorting en hebben we dan eindelijk eens tijd om rustig op een ligbedje te bedenken wie we dit jaar met de feestdagen uit zullen nodigen. 27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Tinder

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page