top of page
  • Claudia Maser

Zondagochtend


Zondagochtend, 08.00 uur, de deurbel gaat. Snel trok Els haar badjas aan en liep naar beneden. Koude tegels onder haar voeten. Het was de buurvrouw van nummer 18, Els kende haar niet. Of ze twee dagen op de kat kon passen. De vaste oppas was ziek en ze vertrok over een half uur naar vliegveld Rotterdam. ‘Geen probleem hoor, ik ben dol op katten’, hoorde ze zichzelf zeggen. De buurvrouw knikte, duwde de sleutel in haar hand en liep met een koffertje weg. Verbaasd keek ze haar na. Na een douche en een kop koffie ging ze naar nummer 18. De deur kraakte, binnen rook het naar vergeten sokken. ‘Poes, poes, kom maar poes’. Er gebeurde niets. Ze was de naam van het beestje vergeten te vragen. ‘Kattebeestje, kom, dan krijg je eten!’

Via de kamer liep ze naar de keuken. Een halfje witbrood naast een stapel ongeopende post op het aanrecht. Het stonk naar ammoniak. De kattenbak in de hoek was overvol, de drollen lagen er naast.

Aan de andere kant wat water op een schoteltje en een hoopje aangekoekt blikvoer op de grond.

Els kokhalsde al bij het idee om het op te ruimen, ze kon niet tegen viezigheid. Een van de redenen waarom ze nooit een baby had gewild. Nergens kattenbakzand, nergens brokjes alleen een geopend blikje met een vork in de koelkast. Met een klap trok ze de voordeur dicht en fietste vloekend naar de supermarkt. Brokken, 5 blikjes vis en rund, 2 zakken goed absorberend kattenbakzand met lavendelgeur en een schepje. Ze had haar boek uit willen lezen. Morgen weer een drukke dag. Waarom had ze niet gewoon nee gezegd?

‘Poes, ik ben er weer met eten! Kom maar!’ Ze zette alles in de keuken en riep nog een keer. Weer niets. Normaal was ze niet zo nieuwsgierig maar nu liep Els de trap op naar boven. Misschien zat het beestje opgesloten. Het stonk boven nog erger dan in de keuken. De eerste kamer was leeg. De tweede deur stond op een kier maar klemde. Er moest hier dringend een raam open. Els duwde wat harder, trok haar trui over haar neus en keek met grote ogen naar de uitgemergelde man in bed. Poes lag op zijn schoot.
37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vrijheid

Post: Blog2_Post
bottom of page