top of page
  • Claudia Maser

Dagboek van Jacoba, 31 mei 1415

Bijgewerkt op: 12 mei 2022

31 mei 1415


Wat me vandaag toch overkwam, ik liep door de Molenstraat naar de Vischafslag voor een verse zalm. Normaal haalt de meid de zalm maar moeder vond dat het bij mijn opvoeding hoorde zodat ook een dame van stand het verschil weet tussen een dagverse en een bijna bedorven zalm. Hoe kun je anders weten wat je eet? Vader was het met haar eens dus kreeg ik een oude doordeweekse jurk aan en ging op pad.


Alsof het allemaal al niet erg genoeg was stuitte ik op een groep luidruchtige vissers die hevig aan het bekvechten waren. Ik probeerde de vissers geruisloos te passeren maar ik gleed uit over een palingkop en viel tegen een van de vissers aan. Als hij mij niet opgevangen had was ik languit op straat beland. Ik schrok en probeerde me van hem af te duwen maar de visser vond het prachtig en hield me wat langer vast dan nodig. Alle vissers waren direct de ruzie van even tevoren vergeten en keken lachend naar mij. Ik bofte dat de meid er aan kwam en de vissers toesprak en haastte mij naar huis. Ik heb zeker één uur in het naar rozen geurende badwater gelegen.

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page