top of page
  • Claudia Maser

Rode Prada's
Mijn rode Prada’s knellen bij mijn tenen, maar dit is een uitzonderlijke kans om ze te dragen. Een bezoek aan mijn zielige coma zusje biedt nou eenmaal de mogelijkheid op een woest aantrekkelijke rijke arts, die vol aandacht zijn hand op mijn rug legt wanneer ik met tranen in mijn ogen om wat meer uitleg vraag. Hij zal de verleiding niet kunnen weerstaan om zijn kennis met mij te delen. Zijn ogen zullen op mijn welgevormde benen vallen en afdwalen naar mijn slanke enkels. Bij de aanblik van mijn rode hakken zullen onze blikken weer kruisen. Prada’s zeggen meer dan duizend woorden. Ik heb nog twee uur om te oefenen hoe ik mijn ogen vol kan laten lopen zonder dat ik er snotterig en onnozel uit zie.


Sabine kijkt naar mijn stille lichaam tussen de witte lakens. Haar wenkbrauwen gaan omhoog, haar rode mondhoeken omlaag, ze blaast tussen haar lippen alsof ze gaat fluiten. Ik ken die blik, zo keek ze ook wanneer ze me in joggingbroek en versleten gympen binnen zag komen. Ze kijkt meerdere malen over haar schouder de gang in en loopt als een gekooide tijger door mijn kamer. Ik had haar niet verwacht na al die maanden. Misschien brengt deze stille toestand ons toch nog bij elkaar.

Ze reikt met haar hand over me heen en de monitor piepjes stoppen. Ze kijkt nogmaals over haar schouder en dan glimlachend naar mij. Haar ogen vol met tranen om haar kleine zus. Haar golvende haar valt over haar schouder, ze strijkt het achter haar oor, grote oorbellen met fonkelende diamanten. Een traan rolt over haar wang, ze huilt zonder snot of geluid. Had ik maar beter mijn best gedaan om haar te leren kennen, mijn mooie zus met haar enorme kleding, sieraden en schoenen collectie, dan had ik geweten dat ze ondanks alles wat ze zei of deed, veel van me houdt. Een jonge arts komt met snelle passen binnen en loopt naar de monitor waarna de piepjes weer beginnen. Hij kijkt haar aan en met zijn hand op haar rug lopen ze de gang in. Sabine kijkt niet meer om.


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vrijheid

Post: Blog2_Post
bottom of page