top of page
  • Foto van schrijverClaudia Maser

Dagboek van Jacoba, 11 juli 1415

Bijgewerkt op: 11 mei 2022


Deze ochtend kwam er een verre nicht met een tante op bezoek, ik kende haar niet en ik was te nieuwsgierig in het gesprek zei moeder. Misschien was dat waar, maar de vragen bleven maar uit mijn mond komen. Ze heet Marianne en had de mooiste donkere ogen die ik ooit heb mogen aanschouwen. Helaas bleven ze niet logeren, maar kwamen alleen een kort bezoek brengen omdat zij op doorreis waren. Ik heb haar goed bekeken. De wijze waarop zij haar handen bewoog en met haar ogen knipperde was fascinerend.


Vanavond heb ik geoefend om dezelfde gebaren na te bootsen. Jean zal betoverd zijn, net zoals Marianne mij betoverd heeft. We hebben elkaar beloofd om veelvuldig te corresponderen en elkaar op de hoogte te houden in welk huis wij verblijven. Zij is een jaar ouder dan dat ik ben en nog niet gehuwd, zij is al wel beloofd aan een oudere graaf die haar in de winter voor het eerst zal bezoeken. Marianne had vernomen dat hij ouder is dan haar vader! Wat ben ik blij met mijn jonge aanstaande.16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page