top of page
  • Claudia Maser

Jacoba, 5 maart 1416

5 maart 1416


Rogier en ik hebben vandaag lang gewandeld en gepraat. Mijn goede vriend wil een breder beeld krijgen van mijn persoonlijkheid zodat hij mij nog beter op het doek vast kan leggen. Op sommige momenten kriebelt het zweet onder mijn oksels en voel ik mijn wangen gloeien. Ik wist niet dat kunstenaars naar je diepste verlangens en gevoelens konden vragen en heb het hele gebeuren waarschijnlijk onderschat. Ik vraag mij af of Jean en vader dit wisten voordat zij toestemming gaven. Gisteren ben ik van ontzetting onder tafel gaan zitten, maar Rogier voegde zich bij mij onder het tafelblad en vroeg verder alsof het de normaalste zaak van de wereld was.


Morgen komt hij weer en hoop ik dat hij tegen de avond voldoende weet om mij op het doek te vereeuwigen. Enerzijds zal ik blij zijn wanneer het doek klaar is en anderzijds zal ik het missen. Ondanks dat zijn vragen mij de bibbers bezorgen en ik mij schaam voor mijn antwoorden, werkt het ook bevrijdend om het diepste te vertellen. Wanneer Jean en ik vanavond alleen in mijn vertrek zijn, zal ik hem ook eens wat vragen stellen.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page