top of page
  • Foto van schrijverClaudia Maser

Jacoba, 16 augustus 1415


Na wat tegenslag zijn wij gisteren in Woudrichem aangekomen. Wat geniet ik van het huis aan de rivier. Ik zou hier graag mijn kinderen groot willen brengen maar Jean zegt dat Engeland strategisch gezien een betere plek is. Ik zal me hier nog in verdiepen en advies aan vader vragen.

Het gehele huis ruikt naar bijenwas en zachte olie. Tijdens onze afwezigheid heeft alles een grote beurt gekregen. De vloeren en meubels glimmen en in elk vertrek staan geurige bossen bloemen om ons te verwelkomen. We hebben zojuist gedineerd, 6 gangen kwamen er voorbij om te vieren dat we getrouwd zijn. De rivierkreeft en zalm waren zo zacht als boter en de kok had zich overtroffen met een romig fruit dessert. Mijn buik is zo rond dat het lijkt alsof ik al zes maanden draag.


Elke avond slaapt Jean in mijn vertrek. Niemand had mij verteld dat dit gebruikelijk is wanneer men gehuwd is. Ik had vorige maand van mijn meid gehoord dat de echtgenoot je enkele keren per maand in de avond een bezoek brengt. De frequentie hing af van de leeftijd van de echtgenoot. Het is duidelijk dat ze er te weinig van weet of mij maar wat op de mouw gespeld heeft.9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page