top of page

De slak - winnaar Verhaal van de maand

Bijgewerkt op: 22 feb.


Drie jaar gevangenisstraf en zeven jaar nabehandeling had de rechtbank destijds besloten. Opgesloten tussen gefrustreerde harige mannen, beleefde ik de hel op aarde. Ondanks dat ik wist dat het zwaar zou worden werd ik iedere keer weer verrast.

Meerdere malen per maand werd ik gedwongen om mee te maken, wat ik de onschuldigen had laten voelen. Veertien keer was ik op de ziekenzaal weer dichtgenaaid en kreeg ik een laxeermiddel om de stoelgang daarna wat soepeler te laten verlopen. Ik telde de dagen en zwoer met mijn gezicht tegen de tegels dat ik het nooit meer zou doen. De medicatie slikte ik dagelijks en ik zou afstand houden van iedereen onder de één meter vijftig.


De rest van het verhaal is te lezen in de nog uit te komen bundel.


Beste verhaal! Winnaar van de maand december 2022

Jurycommentaar:

* Brr wat een stuk. Soepel opgeschreven, intens plot en sterke spanningsopbouw. Sterk staaltje verhaal.

* Heftig onderwerp, spanningsboog nodigt uit tot doorlezen, verrassend einde.

* Een heerlijk kort verhaal, goed onderwerp, mooie opbouw en hoewel het einde een tikje ongeloofwaardig is, past het er perfect bij. Dit zijn verhalen waarom ik graag in de jury zit.

* Indringend, rauw en boeiend.

* Goed geschreven verhaal vanuit een verrassend perspectief. Ook confronterend, het belicht een andere kant van een hoofdpersoon die we als lezers misschien liever in een duidelijk hokje houden. Het verhaal probeert ons nergens van te overtuigen, maar geeft een inkijk in zijn hoofd. Het droge einde past hierbij: weg ermee, opgeruimd.175 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

De pont

De tafel

Dansles

Post: Blog2_Post
bottom of page