top of page
  • Claudia Maser

Dagboek van Jacoba, 25 juli 1415

Bijgewerkt op: 12 mei 2022


Ik heb groot nieuws! Vandaag is mijn verloofde plots gearriveerd. Zijn reis is voorspoedig verlopen en hij is veilig door ons allen omarmd. Morgen zal hij de gehele dag nodig hebben om te rusten en daarna reizen wij naar ’s-Gravenhage waar onze huwelijksvoltrekking op 6 aug

ustus plaats zal vinden. Het hele huis is in rep en roer, koffers worden gepakt, voedsel wordt bereid, schoenen worden gepoetst en de paarden worden beslagen. Voor de komende weken heb ik een nieuwe meid gekregen. Ik ben nu even haar naam vergeten maar ze lijkt aardig en verwent mijn huid en haar met geurende olie waardoor ik vettig als een aal tussen mijn lakens lig.


Jean zag er aantrekkelijk uit, toen moeder even niet keek gaf hij mij snel een zoen op mijn wang. Stel je voor, wanneer ik mij plots naar hem toe had gedraaid was hij op mijn mond beland! Ik voelde mijn wangen kleuren en toen moeder zich omdraaide snelde ze naar me toe om te voelen of ik koorts had. Ik werd direct naar bed gestuurd om te rusten en daar lig ik nu met bonzend hart van opwinding.
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page