top of page
  • Claudia Maser

Dagboek van Jacoba, 6 augustus 1415


Vandaag is de grote dag. Vandaag zeg ik ja tegen mijn grote liefde, ja tegen het huwelijk, ja tegen een leven in voorspoed, ja tegen een groot gezin en neem ik afscheid van mijn jeugd. Ik ben er klaar voor, al heb ik geen oog dichtgedaan. Heel jammer dat juist vandaag de regen met bakken uit de hemel valt. De wind dringt zich door de kieren van het huis en blaast de gordijnen bol. Gelukkig hoef ik maar twee meter over straat voordat ik het rijtuig in kan. Ik zag zojuist dat ze zand en stro voor de deur leggen om het water tegen te houden. Stel je toch voor dat we in de modder wegzakken en ik met mijn prachtige muiltjes het rijtuig uit moet.


Mijn pruik is klaar, moeder vindt hem prachtig maar ik kan net zo goed een taart op mijn hoofd zetten, er is geen verschil. Ik vraag me af of hij blijft zitten met deze storm. Vandaag heeft de kok mijn favoriete ontbijt gemaakt, de geur bereikt mijn maag dus ik ga nu snel naar de eetzaal. Gevulde lamsbouillon met amandelpuree. Jammer dat ik er altijd een beetje winderig van word.21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page