top of page
  • Claudia Maser

Dagboek van Jacoba, 10 augustus 1415


Vader en Jean zijn gaan jagen en moeder ligt met hoofdpijn op bed. Ik moet me daardoor de gehele dag alleen vermaken. Hoe is het mogelijk dat mijn ouders maar één kind hebben gekregen? Soms word ik jaloers wanneer ik om me heen kijk en andere, grote gezinnen zie. Broers om je te beschermen, zusjes om mee te spelen. Vader sprak me streng toe en zei dat een dag alleen goed voor me was om mijn strategie eens goed door te nemen. Natuurlijk weet ik dat hij het goed bedoelt maar ik moet er nog aan wennen dat ik geen meisje meer ben. Het leven als vrouw is ineens serieus geworden en zoals het er naar uitziet zal ik later ook nog de graafschappen Holland, Zeeland en Henegouwen erven.

Ik weet dat vader gelijk heeft maar liever zou ik nog even kind willen zijn en me nog niet bezighouden met politiek en alle vijanden die ons omringen. Als vrouw van Jean Touraine heb ik een grote verantwoordelijkheid maar vandaag voel ik me net zo kwetsbaar als de herten die geschoten worden. Hoe weet ik of ik de last kan dragen? Ik vraag of de meid een warm bad met geurende olie voor me maakt en daarna laat ik me verwennen met lekker hapjes. Die strategie komt later wel.22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page