top of page
  • Claudia Maser

Afvalbak

Bijgewerkt op: 22 aug. 2022

Ik trilde met mijn zwarte veren en vroeg me af waarom de mensen zo intens naar me keken. Hadden ze nog niet eerder een raafgier gezien of was het niet gebruikelijk dat ik hier ging zitten? De lange mensen trokken de korte mensen naar zich toe en hielden hen achter hun rug of onder hun arm. Zouden ze denken dat ik ze dan niet zie?

Misschien hebben ze een vermoeden dat ik trek heb, maar dat wil toch niet zeggen dat ik me zou vergrijpen aan bewegende wezens! Alleen al van het idee ga ik kokhalzen. Ik weet niet hoelang ik gevlogen heb, het was zo heerlijk om het landschap onder me te zien wegglijden dat ik wellicht de tijd en het gebied uit het oog ben verloren.

Van boven leek dit een mooie streek met weinig bomen en ruimte om te kijken.

Natuurlijk zijn er veel bewegende mensen maar dat leek me geen probleem aangezien we niet dezelfde behoefte lijken te hebben. Zij gaan gebouwen in en uit en ik ben geïnteresseerd in die overvolle bakken aan een paaltje. Elke 10 meter staat er zo’n rijk gevulde bak. De lange mensen kijken er niet naar, ze gooien er steeds meer bij terwijl de voederbakken al lang gevuld zijn. Ik beschouw het dan ook als mijn plicht om hier een beetje orde op zaken te stellen. Wanneer ze mij mijn gang laten gaan heb ik ze in één dag leeg.

Iemand moet zich daar verantwoordelijk voor maken.
61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vrijheid

Post: Blog2_Post
bottom of page