top of page
  • Claudia Maser

Yin & Yang

Bijgewerkt op: 23 aug. 2022

De afgelopen jaren was ik trots op mezelf geweest omdat het me gelukt was om positief en aardig te blijven en nu bleek uit de laatste studies dat het ongezond was. Met enige regelmaat een flinke huilbui, depressieve gedachten of gevoelens van boosheid konden helemaal geen kwaad. Ze hoorden erbij en ik diende me eraan over te geven zodat mijn Yin helemaal in balans zou komen met mijn Yang, vertelde mijn therapeut met een bemoedigend knikje. Net te hard sloeg ik de deur van de praktijk achter me dicht.

Terwijl ik een steentje weg schopte zocht ik manieren om mijn boosheid ‘er te laten zijn’. Misschien kon ik Henry van sales eens lekker de waarheid zeggen. Of ik zou mijn gal kunnen spugen bij de buurvrouw met die pissende kat. Maar ik zou ook naar Luuk kunnen gaan om hem te vertellen dat het allemaal een vergissing was en dat we natuurlijk bij elkaar hoorden. Dan zou ik hem vertellen dat ik hem al zijn avontuurtjes vergeven had, hij was nou eenmaal een man in de bloei van zijn vruchtbare leven.

Ik duwde mijn onderlip een beetje naar voren toen ik op zijn deurbel drukte.

Na 5 minuten klemde hij me tegen zijn borstkas en fluisterde hoezeer hij mij gemist had. Ik streelde zijn rug, liet me verwennen met lekkere hapjes en na het vrijen ging ik naar de badkamer. Op de badrand stond de zwart met gouden fles. Zijn 'Goudwater'. Voor mij een dure badolie, maar voor hem belangrijker dan de heilige Graal. De opening was groot genoeg en vol genoegen liet ik mijn blaas erin leeg lopen. Even schudden, de dop er weer stevig op en het etiket naar voren. Precies zoals hij het graag wilde. Toen ik weer buiten stond was mijn Yin helemaal in balans met mijn Yang.56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vrijheid

Post: Blog2_Post
bottom of page