top of page
  • Claudia Maser

Dagboek van Jacoba, 15 april 1415

Bijgewerkt op: 12 mei 2022
Vanmiddag zat ik op het bankje onder de boom en keek uit over het water. Het was warm en wanneer er niemand had gekeken had ik mijn schoenen en kousen even uitgedaan om mijn voeten in het water te verkoelen. Het is mijn verjaardag vandaag en vader vertelde vanmorgen aan het ontbijt dat ik dit jaar ga trouwen met Jean. Natuurlijk weet ik al 9 jaar dat Jean en ik in het huwelijksbootje stappen maar ik was domweg vergeten dat het in dit levensjaar zou gebeuren. Ik ben het afgelopen jaar zo druk geweest met lessen Frans en muziek dat ik de tijd vergeten was. Vader vond 14 jaar een mooie leeftijd voor de inzegening en moeder stemde toe.


Ik heb Jean de laatste jaren veelvuldig gezien en ik moet, met het schaamrood op mijn kaken bekennen dat hij met zijn 17 jaar een lust voor het oog is! Ik prijs mijzelf gelukkig dat mijn ouders zo’n knappe echtgenoot hebben uitgezocht. Op het bankje vanmiddag realiseerde ik mij dat het huwelijk ook het einde van mijn jeugd betekent. Ik ben nieuwsgierig, maar ook een beetje bang. Tenslotte weet je nooit wat het leven voor je in petto heeft.36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page